Electric Eye´s eclectic trucker mixtape

av Øystein Braut

Me ba Øystein Braut frå fresaktuelle Electric Eye og Dig Deeper om å komponere ei speleliste til den, for nokon, temmeleg lange reisa mot Fresvik. Det gjorde han til gagns, så sett deg tilbake og la vegen rulle mot deg!

Øystein Braut er ikkje noko nytt fjes på Fres, han har tidlegare vitja festivalen med både Electric Eye og The Alexandria Quartet. Backstage styrer han Brauts Bar, som leskar tørste artiststrupar og spreier gode vibbar.

Her er et knippe låter som på en eller annen måte har inspirert oss. Felles for dem er en ganske tydelig funky groove og at de tar seg ganske god tid. La oss gi dere en times innblikk i Electric Eye’s kjøreliste fra turnebussen.

Dorothy Ashby – Soul Vibrations
Harpe, folkens, det er ganske fett! Dorothy tar det easy og legger myke tepper av vellyd over en ganske så rå groove.

Can – Spoon
Can har en av de kuleste trommisene i verden, Jaki Liebezeit. Han snakker vi en del om når vi er på turne. Vi digger nesten alt Can har laget, her er hiten deres!

The Black Brothers – Saman Doye
Fant denne på en samler med Indonesisk psych fra 70-tallet. Rått at dette drev de med der borte på den tiden. Ganske funky opplegg, det her. Liker godt latteren!

July – The Way
Dette høres ganske koko ut, spør du meg. Vet ikke så mye om bandet, men sitar, bongos, fade ut, fade inn og fri flyt funker jaggu bra her!

J.J. Cale – Ride Me High
Kongen av softhet, JJ. Cale på sitt aller mest groovy! Hør på hvordan trommisen begynner å spille på skarptrommen, slutter, venter litt og så kommer inn igjen i introen. Rått!

Silver Apples – A Pox On You
Fet duo fra NYC som jeg har hatt gleden av å se live et par ganger nylig (uten den avdøde trommisen, desverre). Groovy, nesten hip-hop aktig, beat med sart vokal og koko synth på toppen.

Alice Coltrane – Shiva-Loka
Nok en harpelåt. Alice Coltrane, kona til John Coltrane, med Pharoah Sanders på saksofon. Frihet, fred og ganske chill stemning i den gjengen der.

Kvartetten som sprängde – Gånglåt från Valhallavägen
Svensk prog på sitt beste. Lyden av skog, mose og folklore fra før ironiens tid. Den holder seg godt innafor der mye 70s prog kan bli litt tøysete/strømpebukse/gnom-aktig. Fuzz, hammond og en fet trommis, hva er bedre?

Dave Pike Set – Mathar
Fet indisk vibe, rått bassriff. Dansbar sitar-jazz er det ikke så ofte man kommer over, men denne lille perla fra marimba-jazzgruppa Dave Pike Set sitter akkurat der den skal!

Yo La Tengo – The Room Got Heavy
Digger låter som er supermonotone, uten at man legger merke til det. Hør på bassen her, den spiller det samme riffet gjennom hele låta. mens det skjer masse greier over. Fett!

Sonic Youth – Theresa’s Sound-World
Episk reise gjennom støy og slentrende kulhet. Kult når man som ung skjønner at de bandene man liker aller best, i dette tilfellet Motorpsycho, også har blitt inspirert av andre. Hører vi drypp av STG her?

karl hector & the malcouns – Sahara Swing
Dette høres ut som gammal afrikansk funk fra 70tallet. Men er vist fra tidlig 2000-tall. Megafunky er det okke som.

Muddy Waters – Champagne & Reefer
Say no more! Muddy vet hva det går i.