A-Laget + NMG/G-Huset Allstars

– DÅRLIG VANE, MYRA, JONAS V. OG MATS DAWG!

Gjennom mixtapeserien Nokke Feita, og ikkje minst ei rekke legendariske konsertar ig shows, har A-laget – bestående av Store P, Vågard, Girson og DJ Boge, dei siste åra bygd seg ei beinhard kjerne av fans, og Laget kan trygt seiast å vere et undergrunnsfenomen på vei mot gigantisk kultbandstatus.

Då A-laget slapp sin første EP attende i 2012 var det til strålende kritikkar og skyhøgeterningkast. Hovudstadens eiga lokalavis – Aftenposten – meinte at A-laget var verdens og universets beste rapgruppe akkurat då, sløye drøye beats og rim over heile fjøla.

Med tekstar inspireret av livet under Bergens notorisk regntunge skyer, med føtene trygt plassert på våt brustein i smale gater, smitt og smau, og et lydbilde der amerikansk, basstung sørtatsrap blander seg med R’n’B og europeisk elektronisk musikk, skiller A-laget seg drastisk fra annan norsk hiphop.
Tekstrane balanserar mellome voldsom sjølvsikkerhet, med en sår og ærleg utlevering av usikkerheit og indre demonar. A-laget gir deg både sex og klamydia, rus og bakrus, sjøvltillitt og sjøvlforrakt – alt i ei herleg frekk uanstrengt blanding.

A-laget ser du som ein del av NMG/G huset si episke levering av det beste hiphop-bergen har å by på. Stay tuned på tunet!

Dårlig Vane

Booooooom! NMG/G-husets siste stjerneskudd: trioen Dårlig Vane har teke folket med storm den siste tida. Med gateslagers som “Ikkje la meg”, “Gikk i bakken” og “To blå” har Dårlig Vane skapt ei enorm following blant trve hiphopfans langt utenfor Bergen kommune. Desse låtane blei etterfulgt av EP’en “71”, singlene “2 Blå Remix ft Cezinando Kingskurkone Vågard & Kamelen”, “Ka Vet Du feat Arian”, “Fugler I Bur”, “Vetsje Bedre”, “Konto”/”Seint” og “På Stell”/”I Min Sone”. Shit er på stell mao!!

Gikk I Bakken har passert platina (6.000.000 streams) for lengst, 2 blå remix nærmer seg gull, og Urørt prisen for 2017 heng allereie på troféveggen heime på øvingslokalet. Gutta har sett sine spor på året som var med uslåeleg energi og en sceneteft ein vanlegvis berre opplever frå dei aller mest røynde artistfjesa!

Om dagen er Dårlig Vane i studio og set saman oppfølgaren til “71”, spelar inn ei bøtte med nye bangers som skal ut i løpet av 2018. Fresvik – stay tuned – Dårlig Vane is coming!!

Myra

All rightolini!! Med kviskrande, uanstrengr rap og leikande lyrisk stil har Myra etablert seg som det neste nye navnet i den norsk rap og hiphop. Det heile starta då ho la ut ei låta ‘Hold an’ på Sound Cloud, og main homie Leo Ajkick umiddelbart kommenterte at «Bransjen sover, men våkner snart»!.

Dette fekk blekker som Dagbladet og Bergens Tidende til å skrive djuptpløyande artikler om ho, og by:Larm kasta ho sporenstreks på progammet sitt!

So langt har Myra sluppe fleire kritikerroste singlar, som «Link Opp», «Ventet På Deg» og «Lever I Bassen». Foruten å gjeste NRK P3 sin slippfest for hiphop-dokumentaren «Takin Ova» har ho gjort digre festivalar Bergenfest, Mablis og Slottsfjell, og so har ho ikkje minst delt scene med det gamle Fres-fjeset Lars Vaular då han avslutta Øyafestivalen i 2017.

Nyleg slapp ho den awesome «Føler Meg Selv», som umiddelbart vart Ukens låt på ungdomssatsinga NRK P3, og den tredje singelen til å bli lista på radio. Myra jobbar for tida med sitt debutalbum – og til Fresvik kjem ho for å dunke herlege beats og strøken rap utover bøen. Awwwwwseom!

Jonas V.

Djeeee- – sia den legendariske mixtapen «21 Gram» har Jonas V vore ein av landest aller mest kompromisslause rapparar. Der den yngre utgåva av bergensaren ofte bar preg av brennande rastlausheit og aggresjon, vitnar minialbuma «Roen» og «Troen» fra 2017 om ein langt vaksnare artist.

Med signaturlåtar som «Sonar ut, flippar ut», «Våknet nettopp opp», «Roen», «Bank Chicago» og «Aldri ner» har 27-åringen lenge levert premissane for kvalitetstung rap. I 2018 er det store forventingar knytt til den bebuda debutskiva hass.

Som liveartist har Jonas V lenge vore en av landets størdigaset og mest karismatiske formidlarar. På alt frp klubbscener til hovedscena på landets største festivalar har bergenseren vist dette ved gjentatte høver, både med og utan sine tjommis fra NMG/G-huset. Og no folkens – ventar Fresvik, Fres Festival og hovudscena på Skau! Booomalama!!

Mats Dawg

Yasss! Me er litt usikre på om dialekta hans avslører at han kanskje ikkje er Bergen native. MEEEEEEN, me konkluderar som Dagens Næringsliv(?) med at han er verdas beste nordnorske bergensrappar! Med bangers som “Sensasjonell”, “Én vei” og “Opp i røyk” veit me at det blir maaaat opplegg på bøen siste helga i juli!

SPØTTINJE

VIDEO