Odd Nordstoga til Fres Festival 2017! Endeleg litt non-fake news!

Fres Festival 2017 er på veg – og det same er røvaren Odd Nordstoga, dei slanke dongerisvenskane i Västerbron og dei hardtklessande karane i rockekvartetten Slegest! Eit rungande hurra for det!

Rekordtidleg booking

Fres Festival 2017 – den ellevte eller tolvte i rekka, vi har mista teljinga – er altså i ferd med å ta steget ut av post-sanninga og over i god gammal sanning! Som om det ikkje er nok, har festivalleiinga utført eit stykke bookingarbeid som er so tidleg ute at det har gitt grobunn for bekymring i det svært lojale frespublikumet. Er denne tilsynelatande gode planlegging eit teikn på tiltakande profesjonalitet i festivalorganisasjonen?

Dette kan vi avkrefta på det sterkaste. “Vi er framleis dei same knehønenen som fortvila freistar å stabla eit vaklevorent skur av ein festival på føtna”, seier Gunnar Husabø samstunder som det smale pressmeldingsbordet veltar, og smakstilsett mineralvatn renn utover parketten.

For det er ikkje kvardagskost at ein sopass gjøkete gjeng som Fres Festival får fingrane ut av sine respektive øyrer og bookar artistar allereie før jul – slik som alle andre festivalar gjer.

Frå Telemark, til Sverige og attende til Sogn!

Og for nokre artistar det er tale om! Fyrst og fremst: Odd Nordstoga! Det kredible bygdesamfunnets fremste fanebærar – den rufsete sveisens viktigaste ambassadør – sjølve generalen mellom dei trivelegaste artistar og ikkje minst: landets mest treffsikre leverandør av låtar som alle kan kjenna seg att i, låtane som handlar om livets små og dermed viktige ting. Med fullt band!

Dernest Västerbron! Ei tilflesking av ei booking som få eller ingen har sett makan til! Denne moteriktige gjengen med svenskar – som ikkje vikar ein tomme frå hovudmålet sitt: å levera heilfrekke konsertar på små gardsbruk inni dei lengste av vestlandets fjordar!

Som om det ikkje er nok – Fres Festival har ei tredje førjulsbooking gåande: Slegest kjem innom for å levere tung tung, groove med tunge, tunge støvlar på. Dei har nyss sleppt nytt albüm: Vidsyn – og det er å anta at Slegest kjem til å bruka tidrommet frå november og fram til siste helga i juli på å finsikte kanonene. Boooom!

Så der er det folkens! Fres Festival er på veg til deg. Og billetten din? Den flir du deg her!
Frest Festival – pass opp for etterlikningar og feilstavingar!