Vinnaren of Jons Mysterier

Mange kjenner no til Jon Jansen. Den trench-coat kledde private etterforskaren som dei siste åra har blitt eit symbol på rettferd – og det heilt utan boikott av Coca Cola eller import av rettferdig kaffi (ei heller boikottar han drikking av det kjende kaffibønneslaget ”urettferdig”).

Ja då, Jon har utmerka seg. Til dømes redda han livet til Fresn-leiinga då dei var forgifta av tofu, og no i vinter avslørte han Mingdrage-mysteriet alt før Hercule Poirot hadde fått svelga første skeia av sin Crem de la Bruchelaut.

Men, det største mysteriet av dei alle er likevel: Kven var fyrst ute med på løyse årets påskekrim? No skulle i grunn vinnaren blitt presentret i denne setninga, men slik vert det likevel ikkje. Eg skal nemleg vera litt meta, og kunngjer med dette at vinnaren av Jons Mysteriere 2008 blir kunngjort i eit mini-mysterium som vil bli publisert i juni!

– Jocko