Skatterot i ledelsen? (FOS 2007:7)

Skattelistene for 2006 er ute, og etter nøye gjennomgang finner FresSB sprekker i ledelsens skatteopplysninger.

Se tallenes tale her.

Ese Eliassen rikest

Håvard Ese Eliassen (26) er den i Fresn-ledelsen som har den høyeste nettoinntekten, viser tall fra skatteetaten. Ese Eliassen bor i en villa på det fasjonable Grefsen-plateauet i Oslo, og har i tillegg til sine verv som festivalsjef og Nyhende-redaktør arbeid innen underholdningsbransjen, blant annet innen sport og barne- og ungdomsmedier.

På en andreplass på lønnstoppen finner man Lars Tore Skau (25). Det er overraskende for noen, kanskje, at landeier, festivalsjef og ingenieur Skau ikke inntar førsteplassen. Samtidig er det slett ikke umulig tildels å tildekke inntekter, gjennom store kontant- og naturaliautbetalinger, samt kreativ bokføring.

Gunnar Husabø (27) og Per Christian Grov (27) inntar henholdsvis tredje- og fjerdeplassen på lønnstoppen i ledelsen. Husabø står med det som et skrekkens eksempel til alle som måtte ønske å studere samfunnsvitenskaplige fag, mens Grov beviser at man kan bo på Grünerløkka, jobbe innen design og photoshop og sånn, og likevel være fattig.

Husabø betaler minst til felleskapet

Husabø viser også med skattelistene for 2006 hvorfor Deloitte kastet penger og titler etter ham for å få hans internrevisjonskompetanse. Med en skatteprosent på 26,7 bidrar Hudsabø klart minst til fellesskapet, relativt til nettoinntekten. Ese Eliassen, som også tjente mest, er den av de fire som bidrar mest — 32,8 prosent av nettoinntekten hans gikk til stat og kommune. Ese Eliassen lever dermed opp til tilnavnet han er kjent under; Håvard «Gerhardsen» Ese Eliassen

Null formue

Ingen av de fire står oppført med formue. Det er langt utenfor FresSBs mandat å hinte til tanter i Sveits eller slektninger i andre ost-, klokke-, og/eller lommeknivproduserende land, så bureauet nøyer seg derfor med å påpeke at Fres 2007 hadde de beste publikumstallene noensinne og at samtlige band spilte gratis.

Øyvind V.S.
Bureausjef
Fres Statistiske Bureau, FresSB
e-post: statistikk@fresn.com
Publisert 23.10.2007