Stygg personalsak i underavdeling!

,

FresSB ute med brannsløkkjande pressemelding.

Det var i løpet av ettermiddagen idag fredag at Bureusjef i FresSB, fresoragnismen sitt sentrale statistiske organ, øyvind Juan Vormeland Salte, måtte gå ut med ei pressemelding for å få klarheit i ei personalsak som utan djerv og handlekraftig handsaming lett kunne ha enda opp i ein skandale av Yssiske proposjonar. Pressemeldinga vart lagt ut på Fres Festival sitt offisielle forum og let som følgjer:

Pressemelding
Angående Mæhle-saken:

Det har i det siste blitt rettet skarp kritikk mot FresSB for måten bureauet har håndtert personalsaken rundt Ola V.M. Enkelte har sågar kalt det den nye Yssen-saken.

FresSB og især undertegnede vil i den forbindelse komme med noen oppklarende kommentarer:

1. Mæhle er og har vært en viktig ressurs for FresSB. Akkurat i hvilken kapasitet han har vært det er noe usikkert, men det er klart at vi ikke ville ansette en Forskningsdirektør som så bare lot være å gjøre noe!

2. Hvis Mæhle selv hadde blitt gravid, slik Yssen ble, ville FresSB nok blitt noe overraska, men det er klart at etter det første sjokket hadde gitt seg hadde vi reagert med gratulasjoner. Det ville tross alt ikke vært første gang det skjedde med en mann.

3. Hele ledelsen i FresSB stiller seg bak Bureausjef/main cheese/kaptein på FresSBs bedrifts-petanquelag, øyvind V.S.

4. Enkelte deler av pressen har også satt spørsmålstegn ved bruken av avføringsprøver i statistikkproduksjonen. Til det har FresSB bare en kommentar: den som får rede på hvordan pølser og statistikk blir til vil aldri igjen få en god natts søvn. (Bortsett fra det med pølsene da. Det er en ganske straight forward prosess.)

Mvh
øyvind V.S.
Fres Statistiske Bureau, FresSB
statistikk@fresn.com

Nyhende lukkast berre for kort tid sida å få ein kjapp kommentar frå ein overarbeidd Gunnar Husabø frå festivalleiinga.

– Det er godt å sjå at personalsjefane i dei ulike administrative oragana i fresorganismen framviser kløkt og handlekraft i pressa situasjonar. Eg har full tiltru til at Vormeland Salte handterer denn saka på ein hensiktsmessig måte. Hadde han berre skrive på nynorsk og ikkje på dette “riksmaal”, sa ein passerande Husabø på veg til eit viktig møte over ein kjølig Vichy Nivaeu med mango og papaya.