Fresn for de apatiske og umusikalske? (FOS 2006:1)

Nær 90 prosent av alle innlegg på Fresn-forumet handler om alt annet enn musikk, melder Fres Statistiske Bureau, FresSB, i en pressemelding 02.06.06.[1] Musikkfestivaler er ikke som på 60-tallet, da de handlet om fred, kjærlighet og musikk.

På Fresfestivalens nettsider er det et forum hvor publikum kan diskutere fritt i forskjellige kategorier. Ser man på hvilke tema som har flest tråder, kommer kategorien Musikk ikke så dårlig ut, med en delt tredjeplass (av fem) i popularitet. Dette er imidlertid egnet kun til å forvirre; når man ser på hvilke emner som har flest innlegg er Musikk den desidert minst populære av alle kategoriene med bare 38 innlegg. Til sammenligning har “møkspreiingskategorien” Off-Topic 169 innlegg.

Figur 1 og 2

Figur 1 og 2

Analyseavdelingen ved FresSB har jobbet på spreng for å finne ut hvordan temaet for festivalen – musikk – er det minst interessante temaet for publikum.

Svaret er å finne i IKT-samfunnet. Dagens unge er ikke så opptatt av de nære verdier som tidligere generasjoner var. Dataspill og informasjonsstrømmer ser ut til å skape forstemmende resultater, med apati og nedsatt gehør som resultat. Beviset finner man i en grafisk analyse av tallmaterialet for fresnforumet. Ser man på kakediagrammet (figur 3) som viser antall tråder på fresnforumet, kan man – når man tar ut kakestykket som representerer Musikk – tydelig kjenne igjen Pac Man, en kjent datafigur og en helt blant de unge.

Figur 3

Figur 3

Festivalgjengere rundt de 20 føler seg fremmedgjort i fora som handler om analoge størrelser som rockemusikk, og søker derfor trygghet der de finner den. Akkurat i dette tilfellet har det fått groteske konsekvenser.

Etter oppdagelsen har samtlige lavere ansatte i FresSB levert inn avføringsprøve for å hindre spekulasjoner.


Noter

  • 1www.fresn.com/forum/index.php Sett bort i fra Leiinga informerar – hvor publikum ikke har full adgang.
  • 2Tall hentet fra www.fresn.com, lest 02.06.06 klokka 14.00.

FresSB, ved Øyvind Vormeland Salte (Bureausjef)
e-post: statistikk@fresn.com
Publisert 03.06.2006