årets bilete kåra

Den heldige vinnaren enno ikkje underretta om sigeren i åpen klasse for journalistisk foto. Endeleg kom avgjersla så mange fres-deltakarar har venta på. I den høgt profilerte fotokonkurransen utlyst på www.fresn.com har fotografar frå heile Sogn aktivt sendt inn deira beste “shots” frå festivalen i fjor.

Juryen beståande av alle, bortsett frå tre, i leiinga valgte vinnarbildet på grunnlag av komposisjon og tema i biletet. Vinnaren, Håvard Jansen, har enno ikkje fått beskjeden då han for tida befinn seg i Danmark. Nyhende gratulerar borjinden, og sender samstundes ein bukett imaginære roser ned til han.

I juryens avgjersle står det: “-Jansen har klart å få fram, ikkje berre gleden ved å vere på festival, men også dei problema ein møter på med hensyn til toalettfasilitetar.” Juryformann Per Christian Grov presiserar at det var ei vanskeleg avgjersle då alle bileta var særs gode. Andreplassen gjekk til Randi Mørkrid for sitt portrett av Bjarne Syskjenbornettehangoinnarogeilert.

Sjå fleire bilete i galleriet

Legg merke til unge Mæhle oppe til høgre